Een adaptief leerpad maken (Vork)

Gewijzigd op Do, 30 Mei om 9:58 AM

Het kan zijn dat je bepaalde informatie niet in de verplichte leerstof wilt opnemen, maar wel wilt aanbieden voor degenen die daar behoefte aan hebben. Dit kan door een adaptief leerpad (vork) te maken.

Wanneer medewerkers behoefte hebben aan meer informatie, bijvoorbeeld omdat ze een onderdeel nog niet beheersen of omdat ze om een andere reden extra uitleg willen, kan een adaptief leerpad worden gemaakt. Dit gaat als volgt.

Plaats je muis tussen de items waar je het leerpad wil invoegen. Klik op het plusje en kies de vorm "Vork." Voeg een titel toe en schrijf daaronder een tekst waarin je informatie geeft over het optioneel te volgen leerpad. Onder Routemogelijkheden schrijf je de antwoordopties:

• De adaptieve routemogelijkheid symboliseert een route die van het pad afwijkt.
  • Bij de directe routemogelijkheid gebeurt dit niet.

Zorg dus dat jouw antwoordopties overeenkomen met dit symbool.

Om inhoudelijk invulling te geven aan het adaptieve leerpad heb je twee opties:

• Optie 1 is het aanmaken van nieuwe inhoud door op het plusje te klikken en uitleg te selecteren. Vul hier je adaptieve optie met titel en uitleg.
  • Optie 2 is het verslepen van een al bestaand item naar het sleepvak. Dan wordt jouw bestaand item gekoppeld aan het adaptieve leerpad.

Het is ook mogelijk om meerdere items in een vork te plaatsen.

Wil je zeker weten of het gelukt is? Klik dan links bovenaan in de menubalk op opties, voorbeeld bekijken als gebruiker om de training te bekijken.