Structuur van een online training

Gewijzigd op Do, 6 Jun om 3:51 PM

Om de inhoud van de training toe te voegen klik je vanuit het introductiescherm rechtsboven op "Onderwerpen bewerken."

De auteurstool wordt nu in een nieuw tabblad geopend. Links zie je de inhoudsopgave. Hier ga je de structuur bouwen. De structuur bestaat uit modules en hoofdstukken. Onder de modules kan je hoofdstukken hangen die de medewerker moet doorlopen om de module af te kunnen ronden. We adviseren om 3 tot 5 modules te maken, en per module ook 3 tot 5 hoofdstukken. De modules en topics staan aan de linkerkant.

Voeg eerst een module toe door op de knop “Nieuwe module maken” te klikken. Je geeft de module een naam en klikt vervolgens op de blauwe button “Creëer.” Nadat de module is gecreëerd klik je op het plusje en verschijnt er een tekstvak met “Voeg nieuw topic toe.” Vul hier de titel van het topic in en klik op de blauwe button “Creëer.” Herhaal dit proces tot je hele outline in de juiste structuur staat. Alles wat je in de topics plaatst worden items genoemd, deze komen in het veld aan de rechterkant. Dit veld vul je met de inhoud van je training, door middel van tekst, afbeeldingen, video’s en vragen.

Er zijn 8 vormen waarin je jouw content kan gieten. Deze vormen zijn Uitleg, Eenduidige keuze, Meerkeuze, Vul in, Tekst opdracht, Video opdracht, Document opdracht en Vork (adaptief leerpad). Meer informatie over deze vormen vind je in de diverse FAQ artikelen in de map Online trainingen - auteurstool.

In de afbeelding hieronder vind je nog een overzicht van wat hierboven is uitgelegd.