Hoe kan ik een leeritem opnieuw starten?

Gewijzigd op Thu, 10 Aug 2023 om 12:10 PM

Bij sommige certificeringen en/of kwalificaties dien je elk jaar dezelfde leeritem(s) te herhalen om up-to-date te blijven. Door een reeds afgerond leeritem opnieuw te volgen kun je weer gekwalificeerd raken of opnieuw certificeren.


Wanneer je een online training of leerlijn hebt afgerond maar je deze nogmaals wilt of moet volgen is het mogelijk om deze opnieuw te starten. Bij een afgeronde online training kun je via de button 'Herstart online training' de training opnieuw starten. De training wordt dan direct geopend. Dit werkt hetzelfde als bij een leerlijn, daarbij druk je op 'herstart leerlijn'. 


Let op! Dit is dus alleen mogelijk bij online trainingen en leerlijnen.


Houd er wel rekening mee dat wanneer je ervoor kiest een online training of leerlijn te herstarten alle gegeven antwoorden en gemaakte opdrachten verloren gaan. Mocht je dit willen bewaren dien je dit eerst offline op te slaan in bijvoorbeeld een documentje.

Ook zal een eventueel behaalde kwalificatie die is gekoppeld aan het leeritem komen te vervallen. Je kunt dan opnieuw kwalificeren door het leeritem af te ronden.

Tevens zal een behaald Studytube-certificaat indien deze was gegenereerd na afronden van het leeritem ook verwijderd worden wanneer je de training herstart. Je kunt deze opnieuw behalen door het leeritem weer af te ronden. 


Bij het herstarten van een leerlijn word je deelname aan interne events en externe trainingen niet verwijderd! Hierbij wordt alleen je leergeschiedenis van micro-learnings en online trainingen verwijderd, zodat je deze opnieuw kunt volgen.


Als extra check om je hiervoor te waarschuwen is er een bevestiging ingesteld nadat je op 'herstart online training/leerlijn' hebt gedrukt'. In deze pop-up moet je bevestigen dat je op de hoogte bent van de gevolgen van het herstarten van de training door op Ja of Nee te klikken.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren