Hoe voeg ik trainingen en/ of data en locaties toe middels een CSV import?

Gewijzigd op Do, 2 Mei om 11:04 AM

Trainingen importeren

Een CSV import wordt gebruikt om meerdere trainingen in één keer aan het portaal toe te voegen. Het template dat daarvoor ingevuld dient te worden kun je terugvinden in de bijlage (CSV import training (leeg template) 2023). Daarnaast vind je ook een bijlage van een voorbeeld template (CSV import training (voorbeeld) 2023). Let op: de rode velden in dit template zijn verplichte velden. Een van de verplichte velden is het toevoegen van een subcategorie. In de bijlage vind je een lijst met alle subcategorieën (Subategorieën). Let ook hier op dat je goed naar het ID van de subcategorie kijkt, deze dien je in te vullen.

Let op: als je het template uit dit artikel downloadt, wordt het bestand geopend als excel bestand. Op het moment dat het bestand ingevuld is dien je deze op te slaan als .csv bestand en in het opleidersportaal middels de 'CSV Import' button importeren.

--

Data en locaties importeren

Naast de trainingen is het ook mogelijk om (meerdere) data en locaties in één bulk aan een training toe te voegen. Het template dat daarvoor ingevuld dient te worden vind je wederom terug in de bijlage (CSV import data en locaties (leeg template) 2023).

Meer informatie over de velden die ingevuld dienen te worden vind je terug in het handboek in de bijlage (Handbook importing livesessions). Lees in deze bijlage vooral goed bladzijde 1 en 2 door over het creeëren van live_sessions. Je kunt hier namelijk onderscheid maken tussen twee varianten:

1. Er zijn verschillende startmomenten waar de deelnemer uit kan kiezen: deze voer je op als LS-1, LS-2, LS-3 enzovoort;
  2. Er is één startmoment, maar de training bestaat uit meerdere dagen: dit voer je op als LS-1, LS-1, LS-1

Let op: als je het template uit dit artikel downloadt, wordt het bestand geopend als excel bestand. Op het moment dat het bestand ingevuld is dien je deze op te slaan als .csv bestand. Vervolgens kan het bestand via 'CSV import' onder 'Data & Locaties' in de training geïmporteerd worden: