Introductie auteurstool

Gewijzigd op Ma, 4 Mrt om 1:40 PM

Je kunt zelf een online training maken met de Auteurstool. Hiervoor log je in op je academy. Ga via je initialen rechts bovenin naar het LMS en klik in het LMS op “Online trainingen.” Vervolgens kies je rechtsboven voor “Nieuwe online training maken.” Er verschijnt een klein scherm waarin je de nieuwe training direct een naam kunt geven.



Zorg dat Auteurstool aangevinkt staat en klik op “Creëer.” Je komt nu in een scherm waarin je algemene informatie over jouw training kunt invullen. Hier plaats je nog geen inhoudelijke informatie. Ga naar het kopje Gegevens. Je ziet hier de naam van de training die je net hebt ingevuld. Daarnaast kun je een afbeelding uploaden, een introductievideo toevoegen, een trainingsniveau en het opleidingsniveau selecteren. De trainingsduur kun je invullen, maar mag je ook leeg laten. Het systeem berekent dit dan automatisch. Vul bij "Trainers" de naam van de persoon in die de training gaat ontwikkelen. Als laatste is er de mogelijkheid om een extra bericht te schrijven voor op het certificaat. Hier wordt al standaard de naam van de cursist, afrondingsdatum, titel van de training en naam van de trainer vermeld.


Ga nu naar het kopje Beschrijving. Hier vul je een beschrijving in van je training. De informatie die je hier opschrijft krijgen medewerkers te zien voordat ze met de training starten. Hierin beschrijf je dus waar je training over gaat en waarom medewerkers deze training moeten volgen. Onder het kopje doelstellingen noteer je de doelen van de training, dus daarin beantwoord je de vraag wat medewerkers aan het eind van de training hebben geleerd. Maak hierbij gebruik van de opsommingstekens.


Tot slot kun je onder ‘instellingen’ aangeven of de training zichtbaar mag zijn op jullie academy. Meer hierover kun je vinden in dit FAQ artikel. Verder geef je aan onder welke categorie de training valt en kun je zoektermen koppelen aan de training door deze begrippen toe te voegen bij labels. De gegevens, beschrijving en instellingen kun je op een later moment altijd nog wijzigen.


Wanneer dit is ingesteld kun je beginnen met het toevoegen van modules en topics aan de online training. 




Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren