Hoe kan ik vanuit Google Drive content toevoegen?

Gewijzigd op Ma, 19 Feb om 4:59 PM

Vanuit Google Drive kun je embedcodes met iframe genereren om content direct in je Online Training te tonen. Zo heb je een extra optie voor het tonen van een presentatie, document, spreadsheet of geluidsfragment.

Deze optie is beschikbaar voor online trainingen die met de Studytube Auteurstool worden gemaakt.

Door onderstaande stappen te volgen kun je de content toevoegen:

• Klik in je Google Drive presentatie/document/spreadsheet op 'Bestand'
  • Klik op 'Publiceren op internet'
  • Loop bij het tabje 'Invoegen' eerst de configuratieopties na en klik dan op 'Publiceren'
  • Kopieer de iframe code die nu beschikbaar is.

Nu je de iframe code hebt gekopieerd kun je dat in de editor van de auteurstool toevoegen. Klik binnen de module op 'Embed iframe', en kopieer de code in de bijbehorende pop-up.

Naast beeld kun je vanuit Google Drive ook geluidsfragmenten toevoegen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Upload het geluidsbestand in Google Drive
  • Klik op de rechtermuisknop en kies voor de optie 'Link ophalen'.
  • Verander in de URL view naar preview
  • Plak de aangepaste URL in een iframe code als onderstaand:

<iframe frameborder="0" width="100%" data-embed="true" height="50" src="//drive.google.com/file/d/1ZCde91kr8BtC2131KmI8UBcZYJLpQ2_p/preview">
  • Klik binnen de module op 'Embed iframe', en kopieer de code in de bijbehorende pop-up.

Meer weten? Neem dan even een kijkje op de Knowledge Academy, mocht je nog geen toegang hebben stuur ons dan een bericht