Hoe maak ik een leerlijn?

Gewijzigd op Do, 22 Feb om 2:29 PM

Het is mogelijk om de verschillende soorten leerinterventies (microlearnings, online trainingen, interne events, externe trainingen) te bundelen in een leerlijn. Een leerlijn geeft een medewerker sturing en focus binnen het aanbod van de academy. Je kunt een leerlijn baseren op een functieprofiel of als ontwikkelmogelijkheid. Ook kun je een leerlijn inzetten ter voorbereiding op een (externe) training.



Wanneer je een nieuwe leerlijn wilt maken ga je in het LMS naar ‘Inhoud van de bibliotheek > Leerlijnen. Vervolgens klik je rechts bovenin op de blauwe button ‘Nieuwe leerlijn maken.’ Er verschijnt nu een pop-up scherm waarin je de leerlijn een naam kan geven en kan kiezen tussen een flexibele of volgordelijke leerlijn.


Nadat je op ‘Creëer’ hebt geklikt kun je de gegevens van de leerlijn invullen, een beschrijving geven en de leerdoelstellingen opstellen. Onder het kopje ‘Inhoud leerinterventie’ kun je de verschillende leeritems toevoegen. Voeg een nieuw item toe aan je leerlijn. Wanneer je voor de optie ‘Volgordelijk’ hebt gekozen zijn alle leerinterventies verplicht. Als je voor de optie ‘Flexibel’ hebt gekozen kan je ervoor kiezen om sommige leerinterventies niet verplicht te maken. Deze kunnen bijvoorbeeld dienen als aanvulling op de verplichte content of zijn alleen relevant voor een geselecteerd groepje medewerkers. Houd er rekening mee dat de leerlijn als afgerond geregistreerd wordt wanneer alle verplichte leeritems in een leerlijn zijn afgerond. De niet-verplichte leeritems hoeven dus niet afgerond te worden om de leerlijn af te kunnen ronden. Deze leerinterventies blijven echter wel zichtbaar onder ‘To do’ in het leeroverzicht van de medewerker.




Dit is een voorbeeld van een flexibele leerlijn. Alle leeritems hierin zijn verplicht, maar kunnen wel in willekeurige volgorde worden gemaakt.



Tevens is het mogelijk om titels te maken om meer structuur te geven aan je leerlijn, dit zorgt voor een overzichtelijk geheel als de medewerker begint aan de leerlijn. Je kunt de titels en de individuele leeritems zelf in de juiste volgorde zetten door de titels gemakkelijk naar boven of beneden te slepen. Ook kan je een deadline koppelen aan de individuele leeritems. Tevens kan je hier een notificatie aan koppelen zodat de medewerker een aantal dagen voor het verstrijken van de deadline en e-mail ontvangt dat de deadline nadert.* Bij instellingen kun je de zichtbaarheid van de leerlijn aanpassen en indien gewenst categorieën of labels toevoegen.


* De tussentijdse deadline zal voor elke medewerker vastliggen en wordt een unieke datum na toewijzing. Stel je wijst een leerlijn toe op 1 januari, indien een leerinterventie 3 weken na toewijzing afgerond moet zijn, dan staat de deadline voor dit item op 21 januari. Uiteraard kun je ook een gehele deadline stellen per medewerker als je de leerlijn gaat toewijzen. Dit zal duidelijk te zien zijn tijdens het toewijzen.


Meer weten? Klik hier voor meer informatie of bekijk onderstaande video.


Mocht je nog geen toegang hebben tot de Knowledge academy, stuur ons dan een bericht.


Blijf op de hoogte van onze maandelijkse updates via de Product Update pagina.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren