Het verschil tussen een flexibele en volgordelijke leerlijn

Gewijzigd op Do, 22 Feb om 2:39 PM

Wanneer je een nieuwe leerlijn wilt maken heb je de keuze tussen een flexibele en volgordelijke leerlijn. 

In een flexibele leerlijn kunnen de leerinterventies in een niet-lineaire volgorde worden voltooid. Dit betekent dat medewerkers de leerinterventies in deze leerlijn op willekeurige volgorde kunnen volgen en tevens niet alle leerinterventies in de leerlijn verplicht gevolgd hoeven te worden. In een volgordelijke leerlijn moeten de leerinterventies in een lineaire volgorde worden voltooid. Alle leerinterventies in deze leerlijn dienen gevolgd te worden voordat deze als afgerond geregistreerd zal worden.


Let op! De keuze voor een volgordelijke of flexibele leerlijn is niet terug te draaien of aanpasbaar nadat de leerlijn eenmaal is gecreëerd.  


Wanneer je voor de optie ‘Volgordelijk’ hebt gekozen zijn alle leerinterventies verplicht. Als je voor de optie ‘Flexibel’ hebt gekozen kan je ervoor kiezen om sommige leerinterventies niet verplicht te maken. Deze kunnen bijvoorbeeld dienen als aanvulling op de verplichte content of zijn alleen relevant voor een geselecteerd groepje medewerkers. Houd er rekening mee dat de leerlijn als afgerond geregistreerd wordt wanneer alle verplichte leeritems in een leerlijn zijn afgerond. De niet-verplichte leeritems hoeven dus niet afgerond te worden om de leerlijn af te kunnen ronden. Deze leerinterventies blijven echter wel zichtbaar onder ‘To do’ in het leeroverzicht van de medewerker.


Meer weten? Klik hier om de handleiding te downloaden vanuit onze Knowledge Academy.

Mocht je nog geen toegang hebben tot de Knowledge academy, stuur ons dan een bericht. 


Blijf op de hoogte van onze maandelijkse updates via de Product Update pagina.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren