Vragen toevoegen aan de online training

Gewijzigd op Ma, 4 Mrt om 3:50 PM

Het is mogelijk om een open of gesloten vraag toe te voegen. Het toevoegen van een open vraag kan door middel van een tekstopdracht of de vul in opdracht. Wanneer je een gesloten vraag wilt toevoegen kies je de optie “Eenduidige keuze” of “Meerkeuze.”

Het toevoegen van gesloten vragen

Je hebt keuze uit een eenduidige keuze of meerkeuze vraag. Eenduidige keuze betekent dat er slechts één antwoord goed is en dat je dus maar een antwoord mag kiezen. Meerkeuze vraag betekent dat er meerdere antwoorden goed zijn.

De eerste vorm van een gesloten vraag is een eenduidige keuze. Om deze toe te voegen aan je online training klik je op het plusje en vervolgens op “Eenduidige keuze.” Geef de vraag een titel. Vul jouw vraag in bij het tekstvlak, geef daaronder antwoordopties. Via “Voeg  antwoordmogelijkheid toe” kun je eventueel meerdere antwoordvelden invoegen. Door het bolletje te selecteren geef je aan welk antwoord de juiste is. Wanneer de vraag geen juist of onjuist antwoord heeft kun je deze optie uitschakelen door 'juiste antwoordmogelijkheid' leeg te laten.

Onder de antwoordvelden kun je feedback geven. Het beste is om altijd feedback te geven, ook wanneer de medewerker het antwoord goed heeft. Het kan namelijk zijn dat iemand het juiste antwoord gokt. Door feedback te geven leert diegene er alsnog iets van. Je kunt feedback geven per antwoordoptie, maar je kunt ook feedback geven op de hele vraag. Dit kan natuurlijk ook allebei. Het is mogelijk om een adaptief leerpad in te schakelen wanneer de medewerker het verkeerde antwoord op een gesloten vraag geeft. Dit kun je bijvoorbeeld instellen wanneer je extra informatie wilt delen. Meer over het toevoegen van een adaptief leerpad vind je in het FAQ artikel Adaptief leerpad maken.

Naast eenduidige keuze vragen zijn er ook meerkeuze vragen. Klik op het plusje en kies voor “Meerkeuze.” Geef de vraag weer een titel. Vul daaronder op dezelfde manier als bij een eenduidige vraag jouw vraag en antwoordopties in. Selecteer daarna de vinkjes voor de juiste antwoorden. Bij een meerkeuze vraag kun je alleen feedback geven op de hele vraag, en dus niet per antwoord. Het beste is om ook hier altijd feedback te geven, zowel op de goede als foute antwoorden.   Hieronder tref je een voorbeeld van hoe de gesloten vragen worden getoond op de academy.

Het toevoegen van open vragen

De eerste vorm van een open vraag is een tekstopdracht. Klik op het plusje en vervolgens op tekstopdracht. Geef de opdracht een naam in het vakje Titel en vul hieronder jouw vraag in. Er komt nu automatisch een open tekstveld onder de vraag te staan.  Een andere vorm is de “Vul in” opdracht. Bij deze vorm van vraagstelling worden begrippen uit zinnen weggelaten, die de medewerker dient in te vullen. Doe dit door een tekst in te voegen en verwijder het toets woord uit de zin. Plaats je muis op de locatie waar de medewerker een antwoord dient te geven en klik op voeg spatie toe. Vul hier het juiste antwoord in. Ook kun je kiezen voor een Dropdown. Deze vorm ziet er bijna hetzelfde uit, alleen krijgt de medewerker verschillende antwoordopties waaruit hij of zij kan kiezen. Wil je dit toevoegen aan je item,

klik dan op “voeg dropdown toe,” vul twee of meer antwoordopties in en selecteer het juiste antwoord. Een optie verwijderen kan met de backspace knop op je toetsenbord.