Hoe creer ik een quiz met de auteurstool?

Gewijzigd op Do, 29 Feb om 10:57 AM

Een online training kun je eindigen met een quiz om de opgedane kennis te toetsen. In de auteurstool klik je onderaan de outline aan de linkerkant op de knop “Creëer quiz.”
In het pop-upvenster die verschijnt bepaal je de titel en hoeveel vragen er worden gesteld aan de medewerker. Vervolgens geef je aan of je alle vragen wilt gebruiken of een specifiek aantal. Houd er rekening mee dat vragen willekeurig worden gesteld en niet volgens een vaste volgorde.  We raden dan ook aan vragen niet te nummeren, bij elke poging wijzigt namelijk de volgorde van vragen.

Verder geef je aan hoeveel vragen een medewerker juist moet beantwoorden om te slagen. Als laatste bepaal je hoeveel pogingen een gebruiker heeft. Wanneer je dit allemaal hebt ingevuld selecteer je “Creëer.”

Wanneer je op “Creëer” hebt geklikt kom je in de bewerkingsomgeving van de quiz terecht. Je kunt hier vragen met antwoordmogelijkheden toevoegen door op het plusje “Nieuwe vraag toevoegen” te klikken. Ook heb je de optie om feedback toe te voegen bij ieder antwoord. Let op! De feedback op een antwoord wordt allen zichtbaar in de online training op de academy als de medewerker het minimaal aantal goed beantwoorde vragen heeft behaald. Dit is zo ingericht om medewerkers te stimuleren de stof uit de modules zelf nog een keer te herhalen om de quiz succesvol te herkansen, in plaats van de quiz nog een keer maken op basis van de feedback op de antwoorden in de quiz.

Wanneer je alle vragen hebt ingevoerd klik je rechtsboven op “Toets publiceren” en jouw quiz is gepubliceerd!