Een rechten groep wijzigen of verwijderen

Gewijzigd op Do, 10 Aug, 2023 om 12:11 PM

Wanneer een manager een andere functie krijgt binnen de organisatie kan het natuurlijk dat hij of zij andere of geen rechten voor het LMS nodig heeft. In dat geval kun je de rechten groep bij de betreffende manager wijzigen of verwijderen.

Je kunt dit op twee verschillende manieren doen:

1. Ga in het LMS naar 'Medewerkers > Rechten beheren' en ga onder het tabblad 'Managers' met je muis over de naam van de manager waarbij je de wijziging wilt uitvoeren. Er verschijnen nu twee icoontjes. Wanneer je op het eerste icoontje klikt wordt er een pop-up geopend waar je een andere rechten groep kunt selecteren. Door op de knop 'Wijzig rechten groep' te klikken bevestig je de wijziging.
    Als je op het prullenbak-icoontje daarnaast klikt verwijder je de rechten groep bij de manager. Hij of zij heeft dan geen toegang meer tot het LMS.
  2. Het is ook mogelijk om in de rechten groep zelf onder het overzicht van de managers, aan wie de rechten groep is toegewezen de rechten groep, te wijzigen of te verwijderen.
    Hiervoor ga je in het LMS naar 'Medewerkers > Rechten' en vervolgens naar het tabblad 'Rechten groep.' Wanneer je met je muis over de titel van de betreffende rechten groep gaat verschijnen er drie icoontjes. Klik op het potloodje om de rechten groep te wijzigen. In de rechten groep ga je vervolgens naar het tabblad 'Managers.' Hier zie je alle managers aan wie de rechten groep is toegewezen. Door met je muis over een naam van een manager te gaan verschijnen dezelfde icoontjes zoals beschreven in stap 1. Je kunt met deze icoontjes dezelfde acties uitvoeren.

Je weet nu hoe je een rechten groep kunt wijzigen of verwijderen bij een manager. Wanneer je meer wilt weten over het instellen van een rechten groep of het toewijzen hiervan aan een medewerker kun je de andere FAQ artikelen in de map Rechten beheren bekijken.