Bulk acties voor een grote groep medewerkers

Gewijzigd op Do, 10 Aug, 2023 om 12:11 PM

Het is mogelijk om diverse acties onder 'Alle medewerkers' in bulk uit te voeren. Ga hiervoor in het LMS naar "Alle Medewerkers" en selecteer het vierkantje bovenaan de lijst. Indien gewenst kun je eerst een filter toepassen, en vervolgens het gefilterde resultaat selecteren.

Bovenaan verschijnt de balk met acties. Als je nu klikt op 'Selecteer alle #` krijg je vervolgens alle beschikbare acties te zien die je kunt toepassen.

Hieronder vind je een overzicht van de leervormen die je in bulk kunt toewijzen:

• Video's
  • Documenten
  • Artikelen
  • Online trainingen
  • Interne events
  • Leerlijnen
  • Evaluaties

Daarnaast kun je ook:

• E-mails versturen
  • Kwalificaties en functies toewijzen
  • Medewerkers aan een team toevoegen
  • De uitnodigingsmail nogmaals versturen (medewerker nogmaals uitnodigen)

Je ziet gelijk een melding dat het langer kan duren om een bulkactie uit te voeren voor een grote groep medewerkers. Zodra je bevestigt verschijnt er een statusbalk bovenaan de pagina die de voortgang toont.

LET OP: Het is belangrijk dat je tijdens de toewijzing de pagina geopend houdt, sluit deze pas weer af als de toewijzing voltooid is. Je krijgt hier vanzelf een melding van.

Bij het toewijzen van een leeritem en het nogmaals versturen van een uitnodigingsmail worden de e-mails in je concepten geplaatst. Onder "E-mails > Concept e-mails" kun je de concept e-mails vervolgens in één keer selecteren en versturen (of verwijderen).

Voor grote groepen kan een bulk actie wat langer duren. Per medewerker duurt het toewijzen van een leerinterventie wellicht slechts 0.1 seconde, maar voor 15.000 medewerkers telt dit al snel op. Wijs je meerdere leerinterventies tegelijkertijd toe? Ver(drie)dubbel dan de tijd. Hieronder een overzicht van de inschatting van duur bij toewijzing aan grote groepen medewerkers:

•         0-1000 gebruikers - ongeveer 1-10 minuten
  •         1000-5000 gebruikers - ongeveer 10-25 minuten
  •         5000-10000 gebruikers - ongeveer 25-45 minuten
  •         Meer dan 10.000 gebruikers - minimaal 60 minuten

Mocht je vragen hebben over het uitvoeren van bulkacties, stuur dan een bericht naar Customer Service.

Wil je meer lezen over recente updates op ons platform? Ga naar de Product Update pagina!