Personen vrijstellen van specifieke kwalificaties

Gewijzigd op Mon, 26 Feb 2024 om 02:26 PM

Stel je voor dat een medewerker een paar maanden niet gaat werken, dit kan zijn door een lange vakantie, een zwangerschap of elke andere reden. Je kan per medewerker, ervoor kiezen om iemand vrij te stellen voor een kwalificatie. Stel dat je een heel team wil vrijstellen voor een specifieke kwalificatie dan kun je dit via een zogenaamde bulk-actie doen. 


Deze vrijstelling kan je instellen met een begin- en einddatum, en een reden toewijzen voor deze vrijstelling. Als de desbetreffende medewerker dan naar zijn/haar persoonlijke leeromgeving gaat kan hij/zij ook zien dat er vrijstelling is voor de gekozen kwalificatie.


Wanneer je de vrijstelling wilt instellen voor één specifieke medewerker dan ga je in het profiel van de betreffende medewerker naar 'Kwalificaties' en klik je op het icoontje 'Werk vrijstelling bij.' Bovenstaand pop-upscherm verschijnt nu waarin je de vrijstelling kunt instellen. Houd er rekening mee dat de startdatum van de vrijstelling niet in de toekomst kan liggen. Wil je voor een heel team of een groep medewerkers een vrijstelling geven, dan is dit mogelijk met de juiste rechten (rapportage-rechten). Via de kwalificaties rapportage kun je nu de medewerkers selecteren voor wie je een kwalificatie wil bijwerken. Vervolgens kun je nu een begin- en einddatum en een reden ingeven. Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren