Hoe wijs ik een kwalificatie of functie toe?

Gewijzigd op Do, 10 Aug, 2023 om 12:11 PM

Je kunt een kwalificatie of functie toewijzen vanuit het "Alle medewerkers" overzicht in het LMS, dit kun je per persoon doen of middels een bulkactie door meerdere medewerkers te selecteren.

Dit kun je doen door op persoonsniveau de functie te koppelen of de kwalificatie los toewijzen als de functie al juist is toegekend. Selecteer de medewerker en klik in de in de donkere balk die in beeld schuift op "een kwalificatie toewijzen". Kies de juiste kwalificatie(s) en geef eventueel aan dat het een vereiste is en klik op toewijzen. Wanneer je een functie wilt toewijzen doorloop je dezelfde stappen, alleen dan kies je voor "Wijs een functie toe" in de zwarte balk.

Het is ook mogelijk om een kwalificatie of functie in één keer toe te wijzen aan alle medewerkers in de academy. Als je het selectievakje boven de medewerkers selecteert verschijnt in de zwarte balk bovenaan de pagina de optie 'Selecteer alle' in het blauw. In deze balk verschijnen nu de acties die je in. bulk kunt uitvoeren. Door op het icoontje 'Wijs functie toe' of 'Wijs een kwalificatie toe' te klikken kun je deze direct aan alle medewerkers toewijzen.

De medewerker zal op de hoogte worden gebracht per e-mail wanneer een kwalificatie of functie wordt toegewezen.

In ''Mijn Ontwikkeling > Kwalificaties'' kunnen medewerkers bekijken welke leerinterventies benodigd zijn om gekwalificeerd te raken. Als LMS manager krijg je bij de toewijzing nog een waarschuwing in beeld of de zichtbaarheidsstatus juist is van gekoppelde leerinterventies. Zo kun je voorkomen dat je onzichtbare leerinterventies koppelt aan een kwalificatie.

Het is ook mogelijk om het toewijzen van kwalificaties aan medewerkers te automatiseren door hier voor geautomatiseerde triggers in te stellen. In dit FAQ artikel vind je meer informatie hierover. In hetzelfde FAQ-artikel lees je ook hoe je functies (vaak gekoppeld aan een kwalificatie) kunt toewijzen via een automatische trigger.