Hoe verstuur ik een e-mail?

Gewijzigd op Do, 22 Feb om 3:51 PM

Vanuit het LMS kun je e-mails versturen naar medewerkers vanuit het overzicht van alle medewerkers. Dit kun je doen door één, meerdere of alle medewerkers te selecteren. Wanneer je kiest voor meerdere of alle medewerkers kun je dus ook een mail in bulk versturen. Door een medewerker selecteren verschijnt er een balk in beeld met de optie 'Email sturen.'

Als je hierop klikt verschijnt onderstaande pop-up. Je kunt eventueel de afzender en het verzend e-mailadres aanpassen, standaard worden hier je eigen naam en e-mailadres getoond.

De inhoud is verder vrij aan te vullen. Voordat je de e-mail verzend kun je de e-mail opslaan als concept om op een later moment te verzenden. Je kunt de e-mail ook meteen versturen door op 'Verzenden' te klikken.

Wanneer je de e-mail(s) eerst opslaat als concept e-mail kun je deze terugvinden onder 'E-mails' in het LMS. Van daaruit kun je deze onder 'Concept e-mails bewerken voordat de e-mail wordt verstuurd naar de gebruiker.

Het is mogelijk om alle e-mails onder 'Concepten' in bulk te versturen. Hiervoor selecteer je het selectievakje bovenaan de pagina en kies je in de zwarte balk vervolgens voor de optie 'Selecteer alle ..."

Onder ‘Verzonden e-mails’ staan e-mails die al verzonden zijn vanuit jouw account. Wanneer een e-mail wordt verstuurd door een ander account wordt deze niet weergeven in dit overzicht. Dit geldt ook voor e-mails die automatisch door een trigger worden verstuurd. Denk hierbij aan een notificatie ter bevestiging dat een leerinterventie is afgerond en er een certificaat is gegenereerd.

Als je op de e-mail klikt, zie je de tekst. Je kunt er eventueel voor kiezen om één of meerdere e-mails opnieuw te versturen via het icoontje ‘E-mail nogmaals versturen’ wanneer je met je muis op de regel gaat staan.