Hoe deel ik leeritems met een andere academy?

Gewijzigd op Mon, 26 Feb 2024 om 03:43 PM

Om gemakkelijk leeritems te kunnen delen met een andere academy kun je gebruik maken van de gedeelde content bibliotheek. Dit is een content bibliotheek waar je zelf leerinterventies aan kunt toevoegen die je deelt met alle academies die gekoppeld zijn aan deze content bibliotheek. Indien je hierin ge├»nteresseerd bent kun je contact opnemen met jouw Customer Succes Manager. 


Wanneer je gebruik gaat maken van de gedeelde content bibliotheek kun je een verzoek indienen bij Studytube Platform Service om een gedeelde bibliotheek voor je aan te maken. Hierna kun je met deze bibliotheek gemakkelijk content delen tussen verschillende academies. Indien je dus meerdere academies beheert, kun je op deze manier leeritems toevoegen aan meerdere academies tegelijk.


Bij het aanmaken van de bibliotheek door Studytube kun je aangeven of de leeritems standaard zichtbaar of niet zichtbaar moeten zijn op de academy wanneer ze toegevoegd worden aan de gedeelde content bibliotheek. Ook kun je aangeven welke academy de bibliotheek beheerd. De LMS managers van deze academie hebben dan het recht om nieuwe leeritems toe te voegen en leeritems te verwijderen. Wanneer de bibliotheek is gekoppeld aan je academy zul je in het LMS onder 'instellingen' de tab 'gedeelde content bibliotheek' terugvinden.Op de pagina van de gedeelde content bibliotheek in het LMS zie je welke bibliotheken gekoppeld zijn aan je academy. Je kunt dus ook meerdere bibliotheken laten koppelen aan je academy door Studytube.


Met de knop 'voeg leerinterventie toe' kan je nieuwe leeritems toevoegen aan de bibliotheek. Deze worden dan ook meteen in alle andere academies geplaatst die gekoppeld zijn aan deze content bibliotheek. 


Wanneer je op het pijltje naar beneden klikt, kun je ook kiezen voor andere leervormen. Momenteel kun je kiezen voor de leervormen online training (LTI training ook), video, document, artikel, leerlijn en collectie.
Wanneer je op een leeritem gaat staan verschijnt er aan de rechterkant een kruisje, hiermee kun je het item uit de bibliotheek verwijderen.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren