Hoe maak ik een collectie?

Gewijzigd op Do, 22 Feb om 3:07 PM

Om een collectie te kunnen maken dienen de rechten "Beheer alle collecties" of "maak eigen collecties" aan je te zijn toegewezen. Dit kan onder "Medewerkers > Rechten" in het LMS. Dit recht staat standaard ingeschakeld bij de rechten groep Admin en  Interne expert/trainer. Als je de juiste rechten hebt, dan zie je links in het menu een nieuw item onder 'Inhoud van de bibliotheek'.



Wanneer je in het menu op 'Collecties' klikt kom je op de overzichtspagina van de collecties in je leeromgeving terecht. Als je een nieuwe collectie wilt maken klik je op 'Creëer een collectie rechts bovenin. Indien je een bestaande collectie wilt bewerken klik je op de betreffende collectie.

Bij het maken van je collectie kun je een omschrijving meegeven en een foto en/of introductie video plaatsen. Verder vul je in wie de samensteller van de collectie is. Dit is de persoon die deze leeritems bij elkaar heeft gebracht.


Je kunt maximaal 48 leeritems toevoegen aan een collectie en alle leeritems die onder de verschillende leervormen in je bibliotheek vallen toevoegen aan de collectie en de collectie zo instellen dat hij zichtbaar is voor iedereen, enkel sommige teams, of niemand.

Let op: de leeritems binnen de collectie behouden hun eigen zichtbaarheid. Bijvoorbeeld:

Een collectie is zichtbaar voor iedereen. Daarin plaats ik 8 leeritems

- 2 videos (zichtbaar voor iedereen)

- 5 online trainingen (3 zichtbaar voor iedereen, 2 enkel zichtbaar voor team Sales)

- 1 intern event (zichtbaar voor team Sales).


Team Sales zal alle 8 leeritems in de collectie zien. De rest van de medewerkers zullen slechts 5 leeritems zien (2 video's en 3 online trainingen), en de rest van de collectie niet. Uiteraard kun je dit per leeritem indien gewenst aanpassen voor de gehele bibliotheek. Zie onderstaande afbeelding ter verduidelijking.


In de beheerdersomgeving van de collectie zie je rechtsbovenin een drietal icoontjes. Met het meest rechter icoontje (prullenbakje) kun je de collectie verwijderen. 


 Wanneer je op het middelste icoontje klikt kun je de gemaakte collectie dupliceren.

Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld voor het Marketing team en het Sales team collecties wilt maken, maar beide collecties bijna hetzelfde zijn. Zo kun je vanuit de kopie een paar wijzigingen aanbrengen in plaats van het bouwen van scratch! Door op het meest linker icoontje te klikken wordt de collectie in voorbeeldmodus getoond in de academy.


Het is ook mogelijk om de naamgeving van collecties aanpassen. Is het in jouw organisatie meer toepasselijk om dit bijvoorbeeld "Themapagina's" of "Leergroepen" te noemen? Pas dit dan aan via 'Instellingen academy > Naamgeving' in het LMS van de academy.



Wil je meer lezen over recente updates op ons platform? Ga naar de Product Update pagina!


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren