Certificaten template van Studytube

Gewijzigd op Ma, 26 Feb om 4:37 PM

Op maat gemaakte certificaten: een persoonlijke waardering voor medewerkers.

Je kunt een certificaat geheel aanpassen aan jullie huisstijl door allerlei dingen aan te passen of toevoegen: het bedrijfslogo, kleur, taal. Verder is het ook mogelijk om een persoonlijke boodschap toe te voegen op het certificaat voor de deelnemer. Denk hierbij aan een felicitatie of compliment.

Hoe kun je een standaard certificaat aanpassen?

Als je binnen het LMS naar Instellingen in het menu gaat, vind je onder Huisstijl de optie ‘Certificaten’. De medewerker vindt alle behaalde certificaten in zijn/haar dashboard.

Het is mogelijk om het certificaat voor afronding van een leerinterventie in zeven verschillende talen in te stellen. Naast Engels en Nederlands worden ook nog de talen Duits, Fins, Frans, Portugees en Spaans aangeboden. Wanneer je naar de certificaat-pagina onder Huisstijl gaat wordt standaard het Engelstalige certificaat weergeven. Je klikt op de dropdown onder “Taal in template” wanneer je het certificaat in een andere taal da Engels wilt wijzigen.

Verder is het mogelijk om de tekst op het certificaat aan te passen. Standaard wordt er “Studytube presenteert” boven de naam (Lijn 1) en “dit certificaat voor afronding is voor” onder de naam (Lijn 2) vermeld. Deze tekst kan naar eigen inzicht zelf gewijzigd worden.

Onder “Uw aangepaste bericht hier” wordt een aangepast bericht vermeld wanneer dit als zodanig is ingesteld. Dit kan in het LMS voor Online trainingen, Interne events en Leerlijnen worden ingesteld wanneer je op de betreffende leerinterventie klikt en vervolgens onder het kopje “Certificaten” het persoonlijke bericht invult. Deze tekst wordt alleen getoond wanneer de betreffende leerinterventie is afgerond door de medewerker.

Het is ook mogelijk om de opmaak aan te passen.  Onder 'Pas look aan' kun je een logo toevoegen die op het certificaat getoond moet worden. Standaard is het logo ingesteld welke je onder 'Academy afbeelding launchpad + e-mails' hebt ingesteld. Wanneer je op het prullenbakje klikt wordt deze verwijderd en kun je hier zelf een logo toevoegen. Ook kun je een achtergrondafbeelding toevoegen die achter de tekst op het certificaat wordt getoond. Het is mogelijk om te kiezen voor zwarte of witte tekst voor deze achtergrondafbeelding.

Verder kan je een rand toevoegen door op de dropdown te klikken onder “Voeg een rand toe.” Er zijn vijf verschillende lay-outs ontwikkeld waar je uit kunt kiezen. Deze worden altijd in de huisstijl instellingen van de academy weergeven. Wanneer je op de dropdown onder “Voeg een opmaak toe” klikt kan je de opmaak van het certificaat hier wijzigen. Hier zijn zes verschillende lay-outs ontwikkeld waaruit kan worden gekozen.

Verder kun je de primaire en secundaire kleur instellen door op de kleur te klikken. Er verschijnt een pop-up waarin je de kleur kunt kiezen of een kleurcode kunt invoeren.

Meerdere certificaat templates ontwikkelen

Het is mogelijk om verschillende templates te ontwikkelen en peer leeritem in te stellen welk certificaat wordt gegenereerd na afronding. Het certificaat welke als 'Standaard certificaat' is ingesteld wordt standaard gekoppeld aan de leerinterventie. Het is mogelijk om onder 'Instellingen' van ieder leeritem (m.u.v. micro learnings) een andere template te kiezen.

Om meerdere templates in te stellen klik je naast 'Template instellingen' op het plusje (Voeg nieuw template toe). Er verschijnt dan een pop-up waarin je het template een naam kunt geven en deze eventueel als standaard kunt instellen. Dit kun je altijd weer wijzigen wanneer je het betreffende certificaat selecteert in de dropdown.

Per template kun je de tekst op het en opmaak van het certificaat aanpassen.

Het is mogelijk om per leerinterventie een aangepaste boodschap te tonen op het certificaat. Wanneer je dit wilt instellen ga je in het LMS onder ‘Inhoud van de bibliotheek’ naar de betreffende leerinterventie. Onder ‘certificaten’ kun je vervolgens de boodschap toevoegen.

Wanneer je wijzigingen in het certificaat hebt aangebracht dien je op de button OPSLAAN te klikken voordat deze zichtbaar zijn op de certificaten die worden gegenereerd. Het is niet mogelijk om de reeds gegenereerde certificaten te wijzigen door de wijzigingen hier op te slaan. Hiervoor ga je naar Alle medewerkers en klik je op de betreffende medewerker. Onder “Certificaten” vind je het overzicht van alle behaalde certificaten van deze medewerker en kan je het certificaat opnieuw genereren door op “Certificaat nogmaals genereren” te klikken.

Tip: We adviseren om de bewerkingen voor het Nederlandstalige certificaat ook te wijzigen voor het Engelstalige certificaat. Medewerkers kunnen namelijk zelf de taalinstellingen wijzigen op hun dashboard en ontvangen dan een certificaat in een andere lay-out wanneer bijvoorbeeld de Engelstalige lay-out anders is dan de Nederlandstalige.