Hoe update ik een SCORM pakket?

Gewijzigd op Di, 16 Apr om 11:00 AM

Wat is een SCORM-pakket?

SCORM, dat staat voor Shareable Content Object Reference Model, verwijst naar een reeks technische standaarden speciaal ontworpen voor e-learning content. Als je met een externe tool een online cursus creëert, kun je deze vaak exporteren als een SCORM-pakket. Dit pakket kun je vervolgens moeiteloos importeren in Studytube, zodat de cursus toegankelijk wordt voor jouw medewerkers via het leerportaal. Door het importeren van SCORM-pakketten in Studytube zorg je voor een gecentraliseerd en eenvoudig toegankelijk leeraanbod voor je team. Zie voor meer details het FAQ-artikel 'Hoe upload ik een SCORM pakket?'.

In dit artikel komen de volgende onderwerpen aan bod:

Hoe update ik een SCORM pakket?
Het updaten van een SCORM-pakket in Studytube is een eenvoudig proces. Open de betreffende online training binnen het LMS en selecteer 'Update SCORM-pakket'. Zo zorg je ervoor dat jouw medewerkers altijd toegang hebben tot de meest recente versie van de cursus.

Wat gebeurt er met de leervoortgang van mijn medewerkers bij het bijwerken van een SCORM pakket?

Bij het klikken op 'Update SCORM pakket' wordt het volgende pop-upvenster weergegeven:

Het systeem vraagt: 'Wanneer moeten we gebruikers resetten naar de nieuwe versie?'.

Er zijn vier opties om uit te kiezen:

1. Altijd
    De voortgang van alle gebruikers die de online training zijn gestart of hebben voltooid, wordt gereset naar nul. Alle gebruikers moeten helemaal opnieuw beginnen.
  2. Nooit
    De voortgang van alle gebruikers die de online training zijn gestart of hebben voltooid, blijft hetzelfde. Wanneer een gebruiker de online cursus nog niet eerder heeft gestart dan zien ze voortaan de bijgewerkte SCORM training en niet de oude versie.
  3. Wanneer huidige registratie niet is afgerond
    De voortgang wordt alleen gereset naar nul voor gebruikers die met de online training zijn begonnen maar deze niet hebben voltooid. De voortgang van gebruikers die de online training al hebben voltooid, blijft hetzelfde.
  4. Wanneer huidige registratie is voltooid
    De voortgang wordt alleen gereset naar nul voor gebruikers die de cursus hebben voltooid. De voortgang van gebruikers die met de online training zijn begonnen maar deze niet hebben voltooid, blijft hetzelfde.