Hoe upload ik een SCORM pakket?

Gewijzigd op Do, 14 Mrt om 2:56 PM

Wat is een SCORM-pakket?

SCORM, dat staat voor Shareable Content Object Reference Model, verwijst naar een reeks technische standaarden speciaal ontworpen voor e-learning content. Als je met een externe tool een online cursus creëert, kun je deze vaak exporteren als een SCORM-pakket. Dit pakket kun je vervolgens moeiteloos importeren in Studytube, zodat de cursus toegankelijk wordt voor jouw medewerkers via het leerportaal. Door het importeren van SCORM-pakketten in Studytube zorg je voor een gecentraliseerd en eenvoudig toegankelijk leeraanbod voor je team.

In dit artikel komen de volgende onderwerpen aan bod:

Welke bestandstypes ondersteunt Studytube?

Een SCORM pakket is altijd een .zip bestand. Je hoeft deze niet uit te pakken: het .zip bestand wordt als geheel in het LMS geüpload.

SCORM pakketten komen in verschillende formaten. Studytube ondersteunt de volgende formaten: AICC, SCORM 1.1, SCORM 1.2, SCORM 2004, SCORM 2004 3e & 4e editie, xAPI/Tin Can API, cmi5.

Hoe upload ik een SCORM pakket?

Je kunt op deze manier een SCORM pakket uploaden:

1. Klik op 'Online Trainingen' onder 'Bibliotheek'.
  2. Klik op 'Nieuwe online training maken' en klik 'SCORM pakket' aan.
  3. Klik op 'Upload SCORM pakket' en selecteer het .zip bestand.

4. Nu je het SCORM pakket hebt geüpload kun je verder met het inrichten van de training, dit doe je op dezelfde manier als alle andere online trainingen.

Merk op: het uploaden van het SCORM pakket kan even duren. Maak je dus geen zorgen als je deze nog niet direct geüpload is. Je kunt ondertussen verdergaan in het LMS en hoeft de pagina dus niet open te laten staan: het uploaden gebeurt op de achtergrond. Zie je na 24 uur nog steeds geen knop om de training te publiceren? Neem dan even contact op met service@studytube.nl voor ondersteuning.

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Hou dan onze Product Update pagina in de gaten!