Hoe wijs je een evaluatie toe aan een medewerker?

Gewijzigd op Do, 6 Jun om 3:52 PM

Na het publiceren van de evaluatie, zijn er drie verschillende manieren waarop je deze kan toewijzen aan een medewerker. Dit kan middels een handmatige toewijzing, een geautomatiseerde trigger of een deelbare link.

Zodra de evaluatie is gepubliceerd, kun je in de instellingen een trigger aanmaken. Triggers maken het mogelijk evaluaties te verzenden op specifieke momenten nadat men een leerinterventie heeft afgerond. Het mogen er ook meerdere zijn, dit kan handig zijn als je een algemene evaluatie hebt gecreëerd die op meerdere leerinterventies toepasbaar is. Het aanmaken van een trigger is optioneel, je kan er ook voor kiezen de evaluatie vanuit het ‘Alle medewerkers’ overzicht aan medewerkers en/of teams toe te wijzen.

Wanneer je een evaluatie handmatig wilt toewijzen aan een (groep) medewerker(s) kan dit door de betreffende medewerker(s) te selecteren onder 'Alle medewerkers' in het LMS en vervolgens op 'Toewijzen > Evaluaties' te klikken. Er wordt nu een nieuw pop-up venster getoond waar je de gepubliceerde evaluatie kunt selecteren die je wilt toewijzen.

Daarnaast is het mogelijk om de evaluatie na afronding van een bepaalde leerinterventie automatisch toe te wijzen aan een medewerker.

Door op voeg trigger toe te klikken opent een tweede scherm waar je kan bepalen welke leerinterventie(s) gekoppeld moeten worden aan de evaluatie. Door hier optioneel vertraging aan toe te voegen is het mogelijk de evaluatie vertraagd te versturen. De beschikbare tijdseenheden zijn uren, dagen, weken of per direct. In dit voorbeeld zal de evaluatie na 5 dagen verstuurd worden.

Let op; wanneer je een evaluatie via een trigger koppelt aan een intern event, een externe training of in-company training zal de evaluatie worden verstuurd wanneer de participatielijst wordt gesloten door de beheerder van deze training. Meer informatie hierover kan je vinden in het FAQ artikel Hoe sluit ik een sessie.

Verder is het ook mogelijk om een deelbare link te genereren voor een evaluatie. Met deze optie kun je een evaluatie delen met medewerkers zonder dat je die handmatig of via een trigger toewijst. Houd er wel rekening mee dat de evaluatie alleen ingevuld kan worden door gebruikers die een actief account hebben bij Studytube. Je moet dus ingelogd zijn om deze in te kunnen vullen. De deelbare link vind je door het overzicht van de evaluaties te openen, en met je muis over de betreffende evaluatie te gaan. Klik vervolgens op de 'meer acties' knop (3 bolletjes die verschijnen) zodat je de optie 'deelbare link' te zien krijgt.

Wanneer je op 'deelbare link' klikt krijg je een pop-up bericht te zien waarin de link staat die je kunt kopiëren en delen met medewerkers.