Wat is PE-online?

Gewijzigd op Mon, 26 Feb 2024 om 02:39 PM

Permanente Educatie (PE) wordt gebruikt om competenties en vaardigheden van een professional te beheren. Naast de professional zijn ook de beroepsgroep van de professional en de opleider betrokken bij het PE proces. De PE-Online website dient als centraal kwaliteitsregister en biedt de professional, de beroepsgroep en de opleider een ingang om het PE proces te beheren en de kwaliteit van professionals te borgen. PE-Online wordt uitgevoerd door Xaurum, meer informatie over PE-Online is te vinden bij de website van PE-Online.


Binnen Studytube is het mogelijk om accreditatiepunten behaald voor E-learning (LTI en SCORM) ook automatisch bij te schrijven in een PE-online register (voor bijvoorbeeld het kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (VSR / KR V&V / RZ)). Dit gebeurt real-time, dit betekent dat wanneer een gebruiker slaagt voor een e-learning die gekoppeld is aan een accreditatie, de punten direct worden bijgeschreven in het PE-online register. In dit artikel lees je hoe je dit in jouw LMS instelt om het automatisch bijschrijven mogelijk te maken.


Wat zijn accredatiepunten?

Accredatiepunten, ookwel PE-punten, zijn punten die deskundige dient te behalen om kennis en vaardigheden op peil te houden en te vergroten zodat de kwaliteit van de beroepsuitoefening wordt gewaarborgd. In zijn algemeenheid is 1 uur studielast gelijk aan 1 PE punt.


In dit artikel lees je hoe je de koppeling instelt om het automatisch bijschrijven mogelijk te maken: Accreditatie voor PE-online instellen.


LET OP: het geautomatiseerd bijschrijven van accreditatiepunten verloopt bij PE-online via een webservice. Deze webservice is een separaat af te nemen dienst van PE-Online en dus niet gelijk aan het kunnen inloggen op de website van PE-online. Neem contact op met Xaurum (leverancier van PE-online) voor meer informatie.


LET OP: wil je punten bijschrijven op basis van leerpaden van ZorgPad Professional? Dan moet jouw organisatie hiervoor gemachtigd zijn. Geef daarvoor jouw PE-online instellingsnaam door waarmee je de licentie op de webservice hebt afgenomen door aan jouw account mnager van Noordhoff.



Meer informatie over PE-online vind je op de website van Xaurum.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren