Hoe creëer ik een nieuwe training?

Gewijzigd op Wed, 01 Nov 2023 om 10:04 AM

Leuk dat je een nieuwe training gaat aanmaken! Hierbij het stappenplan om dit zo volledig mogelijk te doen zodat je het portaal optimaal kunt inzetten voor jouw aanbod.

Allereerst dien je in te loggen in het portaal met het e-mailadres waarmee jullie gekoppeld zijn aan het portaal.

Ben je zover? Ga naar ‘trainingen’ waarna een drop-down menu tevoorschijn komt en kies weer voor ‘trainingen’. Rechtsboven zie je de optie ‘creëer nieuwe training’, deze kies je. Vervolgens verschijnt er een menu en kies je een naam die de lading van de training dekt. Daarna maak je de keuze voor een geplande of flexibele training. Hieronder lees je wat het verschil tussen beide is.

Geplande training

Zoals de naam wellicht doet vermoeden gaat het hierbij om een training met een vooraf gekozen datum (en locatie). Als je hiervoor kiest, opent zich een scherm waarin je alle benodigde informatie kunt invullen onder 'gegevens', zoals: het type training, de taal, je kunt een afbeelding toevoegen, de te behalen certificaten en meer. Ga elk tabje af beginnend bij 'gegevens' tot en met 'details aanvraag'. Klik steeds op 'opslaan' voordat je naar het volgende tabje gaat zoals van 'gegevens' naar 'standaard registratie'.

Als je weer naar boven scrollt zie je het tabje 'data en locaties' staan. Klik hierop en kies vervolgens voor 'nieuwe datum toevoegen' en voer een datum in. Vervolgens kan je een locatie toevoegen, of ervoor kiezen dit later te doen. Om de locatie later toe te voegen, klik je op het schuifje 'bepaal locatie later'. Let op: om een trainingsaanvraag te kunnen goedkeuren, dient er door de aanvrager data geselecteerd te zijn. Het is dus van belang om de data nauwkeurig bij te houden.

Bestaat jouw training uit meerdere dagen? Klik dan bij 'data en tijden' op 'voeg een datum toe'. Hiermee laat je zien dat deze training uit meerdere contactmomenten bestaat. Als alle vereiste velden zijn ingevuld kan je klikken op 'publiceren'. Mocht je iets vergeten zijn, krijg je daar een melding van.

Flexibele training

Bij deze vorm training is het niet nodig om data en locaties toe te voegen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een online training. De data hiervoor kunnen dan later, op het moment van een aanvraag, nader bepaald worden. Een voorbeeld is een e-learning of een digitaal examen die de aanvrager op een voor hem/haar gewenst moment kan volgen. Kies een naam voor je training en klik op 'creëer'. Hier dien je alle gegevens in te vullen om je trainig zo volledig mogelijk te kunnen presenteren. Je zal zien dat er niet wordt gevraagd naar data en locaties (wat bij een geplande training wel het geval is). Ga elk tabje onder 'gegevens' af, beginnend bij 'gegevens' tot en met 'details aanvraag'. Klik steeds op 'opslaan' voordat je naar het volgende tabje gaat zoals van 'gegevens' naar 'standaard registratie'.

Nu heb je alle stappen doorlopen om een training te publiceren. Op naar mooie trainingsmomenten!