Wat is ervoor nodig om te kunnen inloggen via een SSO?

Gewijzigd op Di, 4 Jun om 11:00 AM

Het kan gebeuren dat een medewerker niet kan inloggen via de SSO. Om te kunnen inloggen via de SSO moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Het is dus altijd goed om deze even na te lopen wanneer een medewerker niet kan inloggen via SSO, terwijl je dat wel had verwacht:

• Controleer de aanwezigheid in Studytube
    Een medewerker dient in Studytube aanwezig te zijn om te kunnen inloggen via SSO. Controleer in het LMS onder het tabblad 'Medewerkers' of de medewerker daar aanwezig is.
  • Controleer de aanwezigheid in het SSO systeem (bijv. Azure)
    Daarnaast dient de medewerker aanwezig te zijn in het SSO systeem (bijv. Azure). Wanneer een medewerker net in dienst is, kan het bijvoorbeeld zijn dat jullie IT afdeling hem of haar nog niet in het SSO systeem heeft opgevoerd. Ga dus altijd even na bij je IT afdeling of de betreffende medewerker in het SSO systeem aanwezig is.
  • Controleer of de e-mailadressen overeenkomen
    Het is belangrijk dat de medewerker met hetzelfde e-mailadres geregistreerd staat in Studytube als in het SSO systeem. Het komt weleens voor dat een medewerker met een ander e-mailadres probeert in te loggen in Studytube, waardoor hij/zij niet herkend wordt. Vraag dus altijd na bij de medewerker met welk e-mailadres hij/zij probeert in te loggen en controleer in het LMS of deze overeenkomt met dat van zijn account in Studytube.
  • Controleer of het UID (correct) gevuld is
    Zorg ervoor dat de medewerker een UID (User ID) heeft. Medewerkers die handmatig zijn toegevoegd, hebben vaak geen UID en kunnen daardoor geen toegang krijgen via de SSO. Je kunt dit controleren door in het LMS de betreffende medewerker op te zoeken en na te gaan of het veld 'UID' gevuld is onder het tabblad 'Gegevens'.

Voldoet de medewerker aan bovenstaande eisen maar lukt het inloggen nog steeds niet? Bekijk dan eens ons support artikel: Waarom kan mijn medewerker niet inloggen via de SSO?