DOI - Hoe dien ik een aangepaste aanvraag buiten aanbod in?

Gewijzigd op Do, 4 Jul om 11:00 AM

Als je gebruikmaakt van de DOI module kun je trainingen van externe opleiders toewijzen aan medewerkers.

Het kan echter voorkomen dat in dit opleideraanbod een bepaalde training ontbreekt. Of dat de opleider zelf niet bij Studytube is aangesloten.

In deze gevallen bieden we je de mogelijkheid om een aangepaste aanvraag buiten aanbod te doen. Ga als volgt te werk:

• Ga in het LMS naar Medewerkers en zoek de medewerker op

• Klik op het plusje Toewijzen aan einde van de regel

• Klik in de dropdown op Extern aanbod (of de term die jullie hiervoor gebruiken)

• Je belandt nu in een overzicht van al het beschikbare externe aanbod

• Scroll helemaal naar beneden tot je bij onderstaande melding uitkomt:

• Klik op Registreer een training en vul alle vereiste velden in.

Let op: zorg ervoor dat je eerst met de opleider alle details bespreekt, voordat je de training registreert.  Als de opleider namelijk niet op hoogte is van de aanvraag, is de kans groot dat hij deze afwijst.

• Zodra je de opleiderdetails invoert, verschijnen er suggesties voor opleiders. Selecteer de opleider bij wie je de aanvraag wilt plaatsen.

Let op: verschijnt de opleider niet in beeld? Dan is deze niet aangesloten bij Studytube. In dat geval kun je deze toevoegen als nieuwe opleider. NB: Dit kan alléén als jullie als klant van Studytube géén gebruikmaken van de facturatieservice. Als jullie hier wél gebruik van maken, neem dan contact op met Opleidersupport.

• Geef alle details op: naam van de training, geplande of flexibele training, prijs, btw, type training, locatie, data & tijden.
  • Klik hierna op Registreer training.

Accorderingsflow bij een aangepaste aanvraag buiten aanbod

1. Na het toewijzen van de aangepaste aanvraag verschijnt onderstaande melding. De toewijzer wordt direct doorgestuurd naar de aanvraag en zal hier een budget moeten kiezen, de team manager krijg hier geen bericht van. Als het gewenst is dat de team manager hier wel bericht over ontvangt, zal de team manager de aangepaste aanvraag zelf toe moeten wijzen aan de medewerker.
  2. Loop in de aanvraag alle gegevens na en pas eventueel zaken aan. Koppel (indien beschikbaar) het juiste budget.
  3. Na het kiezen van het budget zal de aanvraag doorgestuurd worden naar de accorderingsmanager.
  4. De accorderingsmanager klikt vervolgens op 'verzenden'.

Gelukt! De opleider is nu geïnformeerd over de nieuwe aanvraag en zal deze beoordelen. Als hij de aanvraagt goedkeurt, neemt hij daarna contact op met de aanvrager/deelnemer voor de organisatie van de training.

Je vindt de aanvraag terug in het LMS onder Aanvragen