Hoe voeg ik een medewerker toe aan onze academy?

Gewijzigd op Wo, 4 Sep om 3:05 PM

LMS managers met het recht 'Medewerkers uitnodigen', kunnen vanuit het LMS handmatig medewerkers uitnodigen. In dit FAQ artikel leggen we uit hoe je losse medewerkers toevoegt aan jullie academy. Wanneer je dit in bulk wilt doen, bekijk dan het FAQ artikel Hoe voeg ik medewerkers in bulk toe aan de academy?.

Het handmatig toevoegen van medewerkers aan jullie academy werkt als volgt:

1. Navigeer in het LMS naar het tabblad 'Medewerkers'.
  2. Klik vervolgens rechtsboven op de knop 'Medewerkers uitnodigen'.
  3. Vervolgens land je op onderstaand overzicht. Vul hier de verplichte gegevens in en selecteer indien gewenst een team en/of een leerlijn. Indien jullie academy beschikt over de online trainingsbibliotheek van Studytube dien je ook de content licentie aan te vinken (het blauwe vinkje in onderstaande screenshot) zodat dit aanbod beschikbaar is voor de medewerkers binnen je academy.
  4. Klik vervolgens rechtsboven op 'Uitnodiging verzenden'. Bij het verzenden kun je de taal van de uitnodigingsmail versturen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een persoonlijk bericht toe te voegen aan de standaard uitnodigingsmail.

Let op: indien jullie organisatie een technische koppeling heeft tussen jullie HR systeem en Studytube, dan adviseren we om zo min mogelijk handmatig gebruikers aan te maken. Als je handmatig een gebruiker aanmaakt, wordt deze namelijk niet bijgewerkt via de integratie. Je moet dan het account handmatig beheren (bijv. bijwerken/verwijderen). Dit is administratief werk dat je juist wilt vermijden!