Wat kan ik doen als de AFAS koppeling niet lijkt te werken?

Gewijzigd op Vr, 14 Jun om 10:27 AM

Soms kan het voorkomen dat de gegevens van je medewerkers in Studytube niet overeenkomen met wat je had verwacht op basis van jullie HR systeem. In dit artikel leggen we uit welke stappen je kunt nemen om te onderzoeken wat er misgaat. In dit artikel zullen we de volgende scenarios behandelen:

Gebruiker ontbreekt

1. Controleer of de medewerker niet in het LMS staat
    Zoek in het LMS onder ‘medewerkers’ of de medewerker in Studytube staat. Zoek met verschillende trefwoorden zoals voornaam, achternaam of e-mailadres.
  2. Bekijk de Synchronisatie Logs
    Staat de medewerker niet in Studytube , bekijk dan de Synchronisatie Logs. Hier kun je inzien of er eventueel wat mis is gegaan met de gebruikers synchronisatie. Benieuwd hoe de Synchronisatie Logs werken? Bekijk dan het artikel 'Hoe zie ik of mijn HR koppeling succesvol heeft gedraaid?
  3. Controleer de GetConnector
    Staat de medewerker niet in de Synchronisatie Logs? Vraag dan jullie AFAS-beheerder om de gebruiker in de GetConnector op te zoeken. Staat de medewerker niet in de GetConnector? Voeg deze dan toe en wacht op de volgende synchronisatie, deze
    begint dagelijks om 19:00.
  4. Neem contact op met Studytube
    Heb je alle bovenstaande stappen al doorlopen maar ontbreekt de medewerker nog steeds in Studytube? Neem dan contact op met service@studytube.nl, vermeld hier alle stappen die je al hebt ondernomen met de informati over de missende gebruiker(s).

Onjuiste gebruikersgegevens

1. Controleer of de gebruiker handmatig of via een integratie is aangemaakt
    Zoek in het LMS onder ‘Medewerkers’ naar de desbetreffende medewerker. Onder ‘Gegevens’ zul je het veld 'UID’ zien. Is de UID ingevuld? Dan is de medewerker via een integratie toegevoegd.

2. Handmatig aangemaakte gebruiker
    Is de medewerker handmatig aangemaakt? Je kunt dan zelf de medewerker informatie aanpassen (LET OP: je hebt hiervoor wel de juiste LMS rechten nodig).
  3. Gebruiker aangemaakt via integratie
    Is de medewerker aangemaakt? Controleer dan eerst de GetConnector voor de gebruikersinformatie en maak hier de gewenste aanpassingen in de medewerkersgegevens. LET OP: handmatig aangepaste medewerker informatie in het LMS wordt niet gesynchroniseerd door de AFAS integratie.
  4. Neem contact op met Studytube
    Heb je alle bovenstaande stappen al doorlopen maar klopt de medewerker informatie nog steeds niet? Neem dan contact op met service@studytube.nl, vermeld hier alle stappen die je al hebt ondernomen samen met de informatie over de medewerker(s) met missende medewerker informatie.

Manager ontbreekt in LMS

1. Controleer of de manager als medewerker in Studytube staat
    Zoek in het LMS onder ‘medewerkers’ of de medewerker in Studytube staat. Zoek met verschillende trefwoorden zoals voornaam, achternaam of e-mailadres. Een manager kan alleen in Studytube staan als diegene ook als medewerker in Studytube is toegevoegd. Staat de manager niet als medewerker in Studytube? Volg dan de bovenstaande stappen bij 'gebruiker ontbreekt'.
  2. Controleer of de manager niet in het LMS staat
    Zoek in het LMS onder ‘teams’ of de manager bij de teams in Studytube staat. Zoek met verschillende trefwoorden zoals voornaam, achternaam of e-mailadres.
  3. Bekijk de Synchronisatie Logs
    Staat de manager niet in Studytube , bekijk dan de Synchronisatie Logs. Hier kun je inzien of er eventueel wat mis is gegaan met de managers synchronisatie. Benieuwd hoe de Synchronisatie Logs werken? Bekijk dan het artikel 'Hoe zie ik of mijn HR koppeling succesvol heeft gedraaid?
  4. Controleer de GetConnector
    Staat de manager niet in de Synchronisatie Logs? Vraag dan jullie AFAS-beheerder om de manager in de Manager GetConnector op te zoeken. Staat de manager niet in de Manager GetConnector? Voeg deze dan toe en wacht op de volgende synchronisatie, deze
    begint dagelijks om 19:00.
  5. Neem contact op met Studytube
    Heb je alle bovenstaande stappen al doorlopen maar ontbreekt de manager nog steeds in Studytube? Neem dan contact op met service@studytube.nl, vermeld hier alle stappen die je al hebt ondernomen met de informati over de missende gebruiker(s).