Een training die via SCORM wordt aangeboden

Gewijzigd op Tue, 24 Jan 2023 om 02:06 PM

In veel academies worden trainingen die zijn ontwikkeld in een externe auteurstool aangeboden via een zogeheten 'SCORM bestand.' deze trainingen kun je volgen in de externe SCORM Player die gekoppeld is met Studytube wanneer je op de 'Start-button' of 'Hervat-button' klikt. 

Als je de training volledige hebt afgerond in deze SCORM Player wordt er een signaal naar Studytube gestuurd die ervoor zorgt dat de training de status 'Voltooid' krijgt in je leeromgeving. Soms wordt dit signaal niet goed gesynchroniseerd waardoor de training niet direct de status 'Voltooid' krijgt in Studytube. Er wordt dan getracht een aantal keer opnieuw verbinding te maken in een tijdsbestek van 7 uur om het signaal alsnog succesvol te registreren in Studytube.

Wanneer de training vervolgens nog steeds niet de status 'Voltooid' heeft in je leeromgeving is waarschijnlijk een bepaalde module nog niet volledig afgerond of zit er een fout in het SCORM-bestand waardoor we geen of een onjuist signaal ontvangen. In dat geval adviseren we om contact op te nemen met de beheerder van de academy of contact met ons support team op te nemen via de chatfunctie.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren