Nadat een deelnemer heeft deelgenomen aan de training en de datum is verstreken ontvang je als opleider een e-mail om de deelnemerlijst te sluiten. Het sluiten van de deelnemerlijst is belangrijk voor klanten. Via de mail ontvang je de link naar de deelnemerslijst:

Om de aanwezigheid van deelnemers te bevestigen doe je het volgende:


1. Klik op "bevestig deelnemers"; er opent zich een nieuw scherm naar het opleidersportaal. 

2. In dit scherm zie je alle deelnemers die ingeschreven zijn voor de training. En de status "Aanwezigheid niet bevestigd" voor de deelnemers. De deelnemers dien je één voor één te bevestigen. Dit doe je door op de deelnemer te gaan staan met je cursor en te kiezen uit: aanwezig, afwezig en/of notitie toevoegen. 

4. Nadat je dit voor alle deelnemers hebt gedaan, is het belangrijk dat je klikt op "sessie sluiten" rechtsboven aan de pagina. Doe je dit niet, dan worden de gemaakte aanpassingen niet opgeslagen. 

5. Er opent zich een scherm waarbij je kan kiezen om een certificaat te genereren, maak je keuze en klik op "sessie sluiten":


Heb je de e-mail niet ontvangen of is er iets anders waardoor je de link niet kan openen en wil je toch graag de aanwezigheid van deelnemers bevestigen? Doorloop dan de volgende stappen:


1. Log in op het opleidersportaal (provider.studytube.nl) met gebruikersnaam en wachtwoord,

2. Ga naar "Trainingen" en klik op de training waarvoor je de deelnemerslijst wil invullen,

3. Klik op "Data & locaties":



4. Klik vervolgens op het icoontje "Deelnemers". Er opent zich een nieuw scherm,

5. In dit scherm zie je alle deelnemers die ingeschreven zijn voor de training. En de status "Aanwezigheid niet bevestigd" voor de deelnemers. De deelnemers dien je één voor één te bevestigen. Dit doe je door op de deelnemer te gaan staan met je cursor en te kiezen uit: aanwezig, afwezig en/of notitie toevoegen. 

6. Klik vervolgens op aanwezig, om de deelname te bevestigen:

7. Optioneel: voeg een notitie toe:

8. Nadat je de deelname hebt bevestigd en een notitie hebt toegevoegd zie je het volgende:

9. Nadat je dit voor alle deelnemers hebt gedaan, is het belangrijk dat je klikt op "sessie sluiten" rechtsboven aan de pagina. Doe je dit niet, dan worden de gemaakte aanpassingen niet opgeslagen. 

10. Er opent zich een scherm waarbij je kan kiezen om een certificaat te genereren, maak je keuze en klik op "sessie sluiten":