Hoe werkt de interessepagina?

Gewijzigd op Do, 8 Aug om 4:15 PM

In jullie Studytube academie is het mogelijk om een zogenaamde 'interessepagina' in te stellen. Het doel van de interessepagina is om medewerkers in staat te stellen de ontdekpagina te personaliseren aan de hand van hun eigen interesses. Daarnaast is het mogelijk om voorkeurstalen in te stellen.

In dit artikel leggen we het volgende uit:

Wat zien onze medewerkers wanneer we de interessepagina instellen?

Wanneer de interessepagina is ingesteld, komt de medewerker langs de volgende twee schermen bij de eerste keer inloggen.

Scherm 1: interessegebieden

In dit scherm kan de medewerker één of meerdere interessegebieden selecteren. De interessegebieden komen overeen met de categorieën die jullie hebben ingericht in het LMS. Wanneer een medewerker interessegebieden heeft ingesteld, dan worden trainingen uit deze categorieën getoond op zijn/haar ontdekpagina.

Scherm 2: voorkeurstalen

In het tweede scherm geeft de medewerker één of meer voorkeurstalen aan. De voorkeurstalen hebben invloed op de volgorde waarin zoekresultaten worden weergegeven. De medewerker zal in de bibliotheek nog steeds alle content kunnen zien die jullie zichtbaar hebben gemaakt. Echter, wanneer de medewerker zoekt in de academy, dan worden leerinterventies in de voorkeurstalen hoger weergegeven dan zoekresultaten die niet in deze voorkeurstalen zijn.

Kan een medewerker naderhand de interessegebieden en/of voorkeurstalen nog aanpassen?

Dit is zeker mogelijk. Als medewerker kun je je interessegebieden en voorkeurstalen aanpassen in je profielinstellingen. Klik hiertoe op je foto/initialen rechtsboven in het scherm en selecteer in het dropdownmenu 'Profielinstellingen'. Wanneer je omlaag scrollt, kun je hier je interesses en taalvoorkeuren aanpassen.

Kan ik als LMS manager zien wat de interessegebieden zijn van mijn medewerker(s)?

Nee, als manager kun je niet zien welke interessegebieden jouw medewerkers hebben geselecteerd.

Is het ook mogelijk om de interessepagina alleen voor sommige teams/gebruikers aan te zetten?

Nee, dit is niet mogelijk. De interessepagina staat óf 'aan' voor iedereen, óf 'uit'.

Hoe kunnen wij de interessepagina in onze academy aan- of uitzetten?

Wil je de interessepagina aan- of uitzetten? Neem in dat geval contact op met service@studytube.nl. Ons Service team staat voor je klaar!