Video-opdracht uploaden lukt niet

Gewijzigd op Ma, 4 Sep, 2023 om 8:36 PM

Ik kan mijn video niet opnemen of uploaden. Wat nu?

Wanneer het opnemen en/of uploaden van een video niet werkt, kan dit verschillende oorzaken hebben.

Instellingen
De eerste keer dat je een webcam feature gebruikt, moet je toestemming geven om gebruik te maken van de webcam en microfoon. Kun je herinneren dat dit gebeurd is en dat je hier toestemming voor hebt gegeven?

Browser
Het kan ook liggen aan je internetbrowser. We raden je in dit geval aan om in te loggen via een andere internetbrowser (Chrome, Firefox, Microsoft Edge) en te kijken of de video-opdracht daarin wel werkt.

Internetverbinding
Een andere oorzaak van video-opdrachten die niet werken, is soms een haperende internetverbinding. Mogelijk ben je (tijdelijk) niet verbonden met de wifi of is het signaal te zwak om de video's op te nemen en te uploaden.

Apparaat
Sommige computers blokkeren video's. Dit kan te maken hebben met je computer- of browserinstellingen. Probeer de training in dit geval eens te volgen op een ander apparaat, bijvoorbeeld op een andere computer of op je tablet of smartphone.