Een online training wordt niet geopend

Gewijzigd op Do, 29 Feb om 3:00 PM

Wanneer een online training niet wordt geopend kan dit verschillende oorzaken hebben.

1) Boven de Start-button wordt onderstaande melding getoond.

De Start-button is niet klikbaar waardoor het niet mogelijk is om de training te starten. Dit komt omdat er geen contentlicentie gekoppeld is aan je account. Deze is vereist om de training te kunnen starten en volgen. Je kunt contact opnemen met je manager of de beheerder van de academy zodat hij of zij desgewenst een contentlicentie kan toewijzen aan je account.

2) De training wordt niet geopend in een nieuw tabblad en/of venster.

Waarschijnlijk betreft dit dan een training die wordt aangeboden in een externe omgeving. Wanneer je op de 'Start-button' klikt hoort de training te openen in deze omgeving. Het kan zijn dat de pop-upinstellingen van je browser dit blokkeren. In dat geval dien je pop-ups voor Studytube altijd uit te schakelen om te voorkomen dat trainingen die je wilt volgen niet geopend kunnen worden.

In onderstaande artikelen wordt uitgelegd hoe je dat doet wanneer je in Google Chrome of Microsoft Edge werkt. Mocht je in een andere browser zijn ingelogd kun je via Google zoeken op 'Pop-upinstellingen '.

Pop-ups in Google Chrome

Pop-ups in Microsoft Edge

Daarnaast helpt het om periodiek (minstens eens per maand) de cookies en cache van je browser te legen waardoor de training vaak wel zonder issues geopend kan worden.

3) De training wordt helemaal niet geopend.

Het kan ook dat de training helemaal niet wordt geopend. In dat geval kan het zijn dat de training niet meer bestaat in de externe omgeving of dat de link die leidt naar de training onjuist is. Het is ook mogelijk dat er een fout zit in de integratie.

Wanneer een training niet wordt geopend en je hebt pop-ups van Studytube reeds geaccepteerd kun je de hulp van Studytube inroepen via ons contactformulier. Vermeld hierin welk probleem je precies ervaart en om welke training het gaat. Daarnaast willen we je vragen om een screenshot van de pagina te maken zodat we je beter kunnen helpen.