Video werkt niet

Gewijzigd op Ma, 4 Sep, 2023 om 8:35 PM

Wat moet ik doen als een video niet werkt?

Als een video niet werkt, is dat vaak iets tijdelijks of heeft het te maken met een haperende internetverbinding. We raden je daarom aan om eerst het volgende te checken.

Browser

Het is handig om eerst te kijken of de andere filmpjes in de training wel werken. Als alle filmpjes niet werken, ligt het wellicht aan je internetbrowser. We raden je in dit geval aan om in te loggen via een andere  internetbrowser (Chrome, Firefox, Microsoft Edge) en te kijken of de filmpjes daarin wel werken.

Internetverbinding

Een andere oorzaak van video's die niet willen laden, is soms een haperende internetverbinding. Mogelijk ben je (tijdelijk) niet verbonden met de wifi of is het signaal te zwak om de video's te streamen.

Apparaat

Sommige computers blokkeren video's. Dit kan te maken hebben met je computer- of browserinstellingen. Probeer de training in dit geval eens te volgen op een ander apparaat, bijvoorbeeld op een andere computer of op je tablet of smartphone.

YouTube

Indien slechts één van de video's niet werkt en het betreft een YouTube video, dan ligt de oorzaak helaas bij YouTube. Dit probleem ligt buiten onze macht en kunnen wij helaas niet voor je oplossen. Wel kun je via een flag in de rechter bovenhoek doorgeven dat de video niet werkt. Wij kunnen dan i.s.m. de trainer bekijken of we mogelijk een alternatieve video kunnen plaatsen. Ook wanneer het een gewone video betreft en deze niet werkt, kun je dit via een flag doorgeven.