Micro learnings bekijken

Gewijzigd op Thu, 29 Feb 2024 om 02:44 PM

Micro learnings zijn (vaak korte) leeritems waarin bepaalde informatie wordt gedeeld. Denk hierbij aan een video waarin een uitleg wordt gegeven over een bepaald proces binnen de organisatie of een interessant artikel van een externe partij.

Onder 'Bibliotheek > Micro learnings' in je leeromgeving vind je alle beschikbare items. Deze zijn onder te verdelen in drie verschillende vormen, namelijk video's, documenten en artikelen. Aan de linkerzijde van de pagina kun je verder nog filteren op categorieën en de taal waarin de micro learning wordt aangeboden. Via de zoekfunctie bovenaan de pagina kun je zoeken op een bepaald thema of titel van de micro learning.

Wanneer je op de overzichtspagina bent kun je een micro learning eenvoudig bekijken door op 'Meer informatie' te klikken. Deze wordt dan uitvergroot op deze pagina. Als je op de micro learning zelf klikt wordt deze geopend in een pop-upscherm.

Door op 'Bekijk video' te klikken wordt de video afgespeeld. Wanneer je op 'Lees' klikt wordt het document of artikel geopend in een nieuw tabblad. Je kunt nadat je het artikel of document gelezen hebt dit zelf aangeven door het selectievakje naast 'Voltooid' aan te vinken. Bij video's wordt de video vanzelf op voltooid gezet wanneer je deze volledig hebt bekeken.

Het is ook mogelijk om een reactie achter te laten door op het tabje 'reacties' te klikken. Eventueel kun je een collega taggen zodat hij of zij wordt geïnformeerd over deze micro learning. Dit kan handig zijn wanneer je deze bijvoorbeeld onder de aandacht wilt brengen bij je collega. Dergelijke notificaties worden in de balk bovenaan je leeromgeving getoond wanneer je op het belletje klikt. Als je een ongelezen notificatie hebt wordt dit hier ook vermeld.

Door op 'Bekijk notificaties' te klikken wordt je naar een pagina geleid waar je alle reacties waarin je bent getagd geleid.

Verder is het ook nog mogelijk om de micro learning te beoordelen via de daarvoor bestemde icoontjes aan de linkerzijde wanneer de micro learning in volledige weergave wordt getoond.